Hlavní obsah

Festival v Glastonbury kvůli koronaviru nebude ani letos

Hudební festival v anglickém Glastonbury se kvůli pandemii covidu-19 po výpadku z loňska nebude konat ani letos. Na internetových stránkách to oznámili pořadatelé Michael a Emily Eavisovi.

Foto: Luke MacGregor , Reuters

Festival Glastonbury

Článek

Kvůli koronaviru byl zrušen už loňský jubilejní 50. ročník akce, kde měli vystoupit například Taylor Swiftová, Kendrick Lamar, Pet Shop Boys či Paul McCartney. Vstupenky zakoupené na ročník 2020 mají zůstat v platnosti na příští rok.

„Ačkoli jsme se pokoušeli dělat všechno možné, ukázalo se, že letos nebude možné festival uspořádat. Je nám líto, že jsme vás všechny zklamali,” stojí v prohlášení Eavisových, na jejichž pozemcích se festival koná od roku 1970. Glastonbury je jedna z největších hudebních přehlídek na světě s kapacitou pro zhruba 200 000 diváků. O vstupenky bývá každoročně takový zájem, že se vyprodají v řádu hodin.

Pořadatelé ujistili všechny, kdo složili v říjnu 2019 zálohu na nákup vstupenky na rok 2020, že ji budou moci proměnit za vstupenky na příští ročník v roce 2022. „Jsme si jistí, že v roce 2022 pro nás všechny přichystáme něco skutečně výjimečného,” uvedli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám