Hlavní obsah

Hudebník Roman Holý: Nominace na Českého lva? Dobrá zpráva v sílící frustraci

Novinky, Lenka Hloušková

Složil jednu z nejlepších hudeb pro film. To už kapelník skupiny Monkey Business Roman Holý ví díky akademikům, kteří nominací v jedné z kategorií 28. ročníku Českých lvů ocenili jeho práci na snímku režiséra Ondřeje Trojana Bourák. Originální písničky ve stylu rockabilly on sám hodnotí jako svůj „emoční výbuch“.

O hudbu v Bouráku se stará také Matěj RuppertVideo: Total Helpart/T.H.A.

 
Článek

Říká, že už nominace ho nadchla: „Mám z ní velkou radost. Práce na hudbě k filmu Bourák mě mimořádně bavila a naplňovala. Tato nominace je pro mne milou zprávou, která lehce mírní stále sílící frustraci ze ztráty povolání.“

Foto: Total Helpart

Roman Holý, Monkey Business

Svým povzdechem naráží na skutečnost, že velká část muzikantů a umělců kvůli pandemii ztratila před měsíci hlavní zdroj obživy.

Hudba bez hranic

Možnost spolupracovat s Ondřejem Trojanem byla podle něj potěšením, protože má jeho filmy „prostě rád“. Na jedné schůzce si vyslechl jeho představy, pak se pustil do tvoření. „Já v hudbě nemám žádný překážky a zábrany, baví mě jakákoli dobrá hudba. Dokonce i v dechovce, v dobrý dechovce, jsem našel zalíbení,“ zmíní zdroje své inspirace.

Trailer filmu Bourák

Následně spolu komunikovali přes mail a telefon. Některé písně pak zůstaly v nezměněné podobě původních verzí, jak Holý shrne, v čisté podobě „emočních výbuchů“.

Chytlavé skladby pro film následně nazpívali jeho kamarádi, Matěj Ruppert, Tonya Graves a Tereza Černochová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám