Hlavní obsah

Nové knihy: Rufin, Beráková, Benedictová i Šmucler

Právo, František Cinger

Aktuální novinky tohoto týdne ještě bez komiksu a audioknihy. Kniha o pozadí humanitárních misí, o lásce Alberta Einsteina i tajné svatbě syna císaře a patricijské ženy. A rady Romana Šmuclera ohledně estetické medicíny.

Článek

Jean-Christophe Rufin:

S leopardem v patách. Zápisky lékaře nomáda

Nové knihy

Nahlédneme do pozadí fakultní medicíny i vojenských misí OSN. Životní cestou, která ho doslova zavedla do chýší i paláců, prochází autor tak trochu jako šibal z pikareskního románu, který současně patří mezi nejvýznamnější postavy humanitárního hnutí.

Prostor, přeložil Martin Pokorný, 264 strany, 297 Kč

Zora Beráková:

Plný pohár vína

Nové knihy

Druhorozený syn císaře Ferdinanda I. a Anny Jagellonské se zamiloval do Filipiny Welserové z patricijského rodu. Přes všechny problémy vztah skončil manželstvím, které však muselo zůstat tajné. Dokáže si Ferdinand uhájit právo na láskyplné manželství s neurozenou ženou?

Motto, 272 stran, 269 Kč, eReding.cz 139 Kč

Marie Benedictová:

Einstein & Einstein

Nové knihy

V roce 1896 přišla Mileva Marićová do Curychu. Jednadvacetiletá dívka ze srbského městečka se zapsala ke studiu fyziky. Jednoho ze spolužáků zaujala natolik, že se jí začal dokonce i dvořit. Jmenoval se Albert Einstein a nakonec ji přesvědčil, aby se stala jeho ženou.

Metafora, přeložil Filip Klausner, 272 strany, 299 Kč

Maurizio de Giovanni

Bolest

Nové knihy

Komisař Luigi Alfredo Ricciardi vidí mrtvé. Zjevují se mu obrazy zločinců i dětí sražených kočárem. Slyší jejich poslední slova. Když je brutálně zavražděn světově proslulý tenor Arnaldo Vezzi, Riccardi musí případ vyřešit v rekordním čase.

Epocha, přeložila Helena Schwarzová, 192 stran, e-kniha 109 Kč

Graham Masterton:

Výkupné pro krále

Nové knihy

Irská svatba je v plném proudu, gaelská kapela vesele vyhrává. Hostina však má už brzy skončit. Ve spodním patře dortu totiž svatebčané najdou uříznutou hlavu místního cukráře. Katie Maguirova nemá žádná vodítka, dokud nezmizí další místní podnikatel.

Host, přeložila Radka Klimičková, 464 strany, 349 Kč

Lars Kepler:

Playground

Nové knihy

Jasmin Pascalová-Andersonová je během mise NATO v severním Kosovu těžce zraněna. Na čtyřicet vteřin se jí zastaví srdce. Po probuzení říká: byla převezena do přístavního města, které představuje přechod mezi životem a smrtí a panuje v něm krutý a nespravedlivý systém.

Host, přeložila Karolína Kloučková, 439 stran, 239 Kč, e-kniha 199 Kč

Roman Šmucler, Petra Hátlová:

Nevěřte ani mně aneb Špinavé triky i neuvěřitelné možnosti estetické medicíny

Nové knihy

Ve třech kapitolách autoři radí, podle čeho se orientovat v neuvěřitelné nabídce klinik a čemu se vyhnout, jak vybírat a na co si dát pozor. Pojednávají i o tricích, úskocích a všemožných rizicích, které se v tomto neustále se vyvíjejícím oboru vyskytují.

Mladá fronta, 384 stran, 349 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Související témata:

Výběr článků

Načítám