Hlavní obsah

Nik. Princova kamarádka, zpěvačka, excelentní funky baskytaristka

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká hudebnice a zpěvačka Nik West zahraje poprvé v České republice. Sono centrum v Brně „rozfunkuje“ 31. října a Měšťanskou besedu v Plzni 1. listopadu.

Foto: rockingplanet.cz

Nik West

Článek

Nik West kombinuje funk, rock a soul ve stylu Lennyho Kravitze či Prince s jemně snivou náladou desek zpěvaček typu Erykah Badu. Hudebníce z Phoenixu v Arizoně původně studovala kytaru, ale když uslyšela Wanna Be Startin' Somethin od Michaela Jacksona, rozhodla se definitivně pro basu a funk.

Při práci na svém debutovém albu Just In The Nik Of Time poznala Davea Stewarta a ten ji přizval ke spolupráci na několika studiových projektech a koncertech. Kromě toho hrála s Marcusem Millerem, Orianthi či Johnem Blackwellem.

Foto: rockingplanet.cz

Nik West

Aktuálnější EP Say Somethin vydala v roce 2015 a ukazuje, že se nebojí rockovějšího zvuku. „Vždy záleží na obecenstvu a jejich reakcích a podle nich volím více rockové či funkové skladby. Vystoupení pak doplňuji předělávkami skladeb svých oblíbených umělců jako Michael Jackson, Prince, AC/DC, Tina Turner, Bootsy Collins nebo The Beatles,“ řekla Nik.

Za svůj vzor považuje nedávno zesnulého kamaráda Prince. Pracovně se setkala třeba i se Stevenem Tylerem z Aerosmith, Johnem Mayerem a mnoha dalšími. První dáma amerického funku má bohatý žánrový přehled, skladatelský talent i hlas - její koncerty se mohou stát jednou z hudebních událostí roku.

Deska je k poslechu zde. Vstupenky do Brna se prodávají na goout.cz.

Výběr článků

Načítám