Hlavní obsah

Zeď u vchodu do ruského konzulátu v Brně někdo postříkal kečupem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

V noci na pátek postříkal někdo v Brně zeď Generálního konzulátu Ruska. Policie se případem zabývá pro poškození cizí věci. České vztahy s Ruskem jsou nyní napjaté po oznámení, že za výbuchem ve Vrběticích stojí nejspíš příslušníci ruské tajné služby.

BEZ KOMENTÁŘE: Zeď u vchodu do ruského konzulátu v Brně někdo postříkal kečupemVideo: Aktu.cz

 
Článek

Ruský konzulát je v Brně na Hlinkách. Policie dostala oznámení v noci. „Případ prověřujeme jako poškození cizí věci,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Červené cákance se objevily po obou stranách zdi vstupní brány a na zdi vedle brány.

USA: Rusko překročilo hranice, za útok ve Vrběticích by mělo zaplatit

Evropa

S obdobným pošpiněním kečupem, který měl symbolizovat krev dvou mrtvých při výbuchu v areálu ve Vrběticích na Zlínsku v roce 2014, se musela o víkendu vyrovnávat i ruská ambasáda v Praze.

Foto: Aktu.cz

Generální konzulát Ruska v Brně někdo postříkal kečupem.

Mezi Českou republikou a Ruskem se rozhořel diplomatický spor kvůli důvodnému podezření na zapojení ruských zpravodajců do exploze muničního skladu ve Vrběticích.

Český tón je nepřijatelný, zní z Moskvy. Praha podle ní plní něčí zadání

Evropa

Z Prahy tento týden muselo odcestovat 18 pracovníků ruského velvyslanectví, identifikovaných českými bezpečnostními složkami jako zpravodajci. Rusko zase vyhostilo 20 zaměstnanců české ambasády v Moskvě.

Reklama

Výběr článků

Načítám