Hlavní obsah

Za necelý rok života měl všechny kosti polámané, řekla znalkyně o týraném chlapečkovi z Trutnovska

Trutnov

Těžké ublížení na zdraví způsobila podle policie 23letá žena svému ani ne ročnímu synovi. Podle znalkyně mělo dítě za svůj krátký život zlámané už všechny kosti. Matka skončila ve vazbě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podezření na možný trestný čin podal v minulém týdnu lékař trutnovské nemocnice, kam žena dítě přivezla na ošetření. Následně začalo policejní vyšetřování.

Muž v roce 1991 týral svou manželku. Nyní dostal tři roky

Krimi

„Z předběžné zprávy znalkyně z oboru zdravotnictví vyplynulo, že měl chlapec nejen čerstvé zlomeniny obou dolních končetin, ale i zlomeniny staršího data. Bylo zjištěno, že dítě mělo za svůj krátký život téměř všechny kosti zlomené,“ informovala mluvčí policie Iva Kormošová.

Zranění dítěte byla způsobena tupým násilním různé intenzity, dítě zažívalo mučivé útrapy. Policie je vyhodnotila jako syndrom týraného dítěte.

Tyran z Opavy ženu surově bil a zneužíval. Když popisovala utrpení, omdlela

Krimi

Policisté navíc zjistili, že matka má ještě děti ve věku 5 a 6 let, které jí byly už v roce 2017 odebrány. Protože byla obava, že matka bude v týrání pokračovat, nebo uprchne, poslal ženu soud do vazby. Za těžké ublížení na zdraví jí hrozí až 12 let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám