Hlavní obsah

Vjedu do lidí jako Hepnarová, vyhrožoval muž na internetu. Nelíbily se mu zavřené restaurace

Praha

Dvaašedesátiletý muž měl loni podle policie vyhrožovat policistům a jednomu členovi vlády. Pokud se neotevřou restaurace, které musely omezit provoz v rámci opatření proti koronaviru, hrozil, že vjede do lidí kamionem jako Olga Hepnarová. Detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu jej tento týden navrhli obžalovat.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Policie ve středu uvedla, že muž zveřejnil výhrůžku koncem loňského října pod smyšleným profilem na Facebooku.

Muž z Plzně vyhrožoval státu atentáty v době covidu, dostal podmínku

Krimi

„Vyhrožoval policistům a členovi vlády, že pokud od následujícího dne nebudou otevřeny všechny restaurace a bary, vjede kamionem do lidí, které usmrtí stejným způsobem jako Olga Hepnarová,“ uvedl mluvčí centrály Jaroslav Ibehej. O kterého člena vlády šlo, nesdělil.

Muž pochází z Pardubic, k činu se přiznal a svého chování litoval.

Propagátor konopí vyhrožoval soudu, dostal osm měsíců vězení

Krimi

Policisté muže vypátrali a obvinili z trestného činu vyhrožování teroristickým trestným činem. Vyšetřování probíhá na svobodě, muži hrozí až 15 let vězení.

Hepnarová najela 10. července 1973 s nákladním automobilem mezi lidi čekající na zastávce tramvaje v Praze 7. Motivem jejího jednání byla nenávist ke společnosti. Tři lidé zemřeli na místě, pět později v nemocnici. Městský soud v Praze ženu uznal v dubnu 1974 vinnou z osminásobné vraždy a odsoudil ji k trestu smrti. Oběšena byla o necelý rok později jako poslední žena v Československu. Trest smrti byl zrušen v roce 1990.

Reklama

Výběr článků

Načítám