Hlavní obsah

Ve Vestci hořelo ve výzkumném ústavu

– Vestec
Novinky, Pavel Jaňurek

Zhruba deset hasičských jednotek zasahovalo v pondělí večer u požáru v laboratoři ve výzkumném ústavu ve Vestci na Praze-západ. Požár se obešel bez zranění. Ústav se zabývá biomedicínským a biotechnickým výzkumem.

Požár výzkumného ústavu Biocev ve Vestci u PrahyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Před 21. hodinou nám byl oznámen požár v areálu výzkumného ústavu ve Vestci. Na místo vyjelo zhruba 10 jednotek hasičů. V době našeho příjezdu byla zakouřena jedna místnost sloužící jako laboratoř,” řekl Novinkám mluvčí hasičů Petr Svoboda.

Středočeským hasičům na místě pomáhali jejich kolegové z Prahy. Požár podle mluvčího sám uhasl, protože místnost byla uzavřená. Nikdo nebyl zraněn.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Požár výzkumného ústavu Biocev ve Vestci hasí na patnáct hasičských vozů.

„Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování zatím nemůžeme s jistotou říci, co nehodu způsobilo. K výzkumu se zde využívá řada chemikálií a v té laboratoři byly také různé technologie a přístroje. V laboratoři se v době požáru nikdo nenacházel,” uvedl mluvčí společnosti Biocev Petr Solil.

Příčinu vzniku požáru zjišťuje vyšetřovatel hasičů ve spolupráci s Technickým ústavem požární ochrany. Co přesně v laboratoři hořelo, nechtěli mluvčí prozatím komentovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám