Hlavní obsah

V Plzni hořel byt v paneláku, dva lidé skončili v nemocnici

– Plzeň
Právo, pab

Osm hasičských jednotek zasahovalo v pátek ráno u požáru bytu v panelovém domě v Plzni. Záchranáři z místa odvezli do nemocnice dva lidi. Podle Martina Brejchy z plzeňské záchranné služby jsou mimo ohrožení života.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár bytu v PlzniVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Na místě jsme ošetřili ještě jednoho člověka, kterého nebylo nutné převážet do zdravotnického zařízení,“ dodal Brejcha.

Hasiči dostali hlášení o požáru bytu v prvním podlaží v ulici Ke Kukačce v městské části Doubravka krátce po půl šesté. „Po příjezdu prvních jednotek byl celý byt v plamenech. Do dvaceti minut se ho podařilo uhasit,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Z domu hasiči evakuovali dvacet lidí.

„Vzbudil mě hluk. Podívala jsem se z okna a viděla, jak z bytu naproti šlehají plameny. Nejdříve přiběhli dva policisté a začali křičet a bouchat na sousední okna. Do pěti minut dorazili hasiči,“ řekla svědkyně Jana Holi.

Příčinu požáru vyšetřuje policie. „V tuto chvíli můžeme vyloučit úmyslné založení. Šlo pravděpodobně o nedbalost nebo technickou závadu,“ doplnila policistka Pavla Burešová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám