Hlavní obsah

V Kopřivnici zachránili ženu z hořící kuchyně

Právo, plk

Život důchodkyně zachránili v sobotu časně ráno policisté z Kopřivnice. Vyvedli ji z hořícího bytu. Kromě seniorky pak policisté spolu s hasiči evakuovali z domu na Francouzské ulici 34 dalších nájemníků.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Hořet v bytě začalo kolem 4. hodiny. Když k domu dorazila hlídka místního policejního oddělení, viděla kouř vycházející z domu a slyšela ženským hlasem volání o pomoc.

„Policisté vběhli do domu a dostali se do již silně zakouřeného bytu, odkud vycházelo volání. Nalezli v něm ženu starší sedmdesáti let, kterou vyvedli ven na bezpečné místo a předali ji zdravotníkům,“ popsala policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Plameny zasáhly rodinný dům u Prahy, škoda je čtyři miliony

Krimi

Podle hasičů způsobil požár škodu za 100 tisíc korun. Plameny zničily kuchyňskou linku, umakartové jádro a stoupačky v jednom z bytů. „Událost byla na tísňovou linku ohlášena patnáct minut po čtvrté hodině ranní jako voda tekoucí do jednoho z bytů ze stropu,“ nastínil zastupujíc mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák s tím, že hasiči zlikvidovali požár jedním vodním proudem.

Příčinu vzniku požáru šetří policisté i hasiči, obyvatelé domu se do svých bytů vrátili poté, co hasiči dům odvětrali přetlakovou ventilací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám