Hlavní obsah

Při požáru bytu v Praze 14 zraněných, z toho 6 malých dětí

– Praha • Aktualizováno
Novinky, jdu, jap

Požár bytu v pražské Černokostelecké ulici si vyžádal dohromady čtrnáct zraněných včetně šesti dětí ve věku 1 až 7 let. Dva z nich jsou podle lékařů ve vážném stavu. Na místě zasahoval také záchranářský vrtulník. Požár, který vypukl ve třetím patře obytného domu, už hasiči uhasili.

Zásah u hořícího bytu v PrazeVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Na místě zasahovaly dvě profesionální a jedná dobrovolná jednotka. Nasazena byla výškova technika a proud vody ve vnitřní části budovy. Požár byl uhašen a byt jsme odvětrali,“ uvedl odpoledne mluvčí pražských hasičů Martin Kavka s tím, že příčinu požáru nadále zjišťují.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Na místě zasahuje i záchranářský vrtulník.

Zdravotníci dohromady ošetřili 14 lidí včetně šesti dětí, kteří utrpěli popáleniny nebo se nadýchali zplodin hoření. „Minimálně dva z nich jsou ve vážném stavu. Jednoho z nich nyní záchranáři uvedli do umělého spánku a zajišťují dýchací cesty,” uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová s tím, že deset osob bylo převezeno do nemocnic.

Na místě také zasahoval vrtulník.

Foto: HZS Praha

Hasiči použili výškovou techniku a proud

„Na místě je v tuto chvíli kromě inspektora, lékařské posádky a pěti posádek záchranářů také speciální vůz Atego,” dodala Poštová.

Vyšetřovatel odhadl škodu po požáru na 300 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám