Hlavní obsah

Policie posílá k soudu opilého řidiče. Za smrtelnou nehodu mu hrozí šest let vězení

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až šestileté vězení hrozí osmadvacetiletému muži za zavinění smrtelné dopravní nehody, ke které došlo v polovině ledna mezi Starým Městem a Buchlovicemi na Slovácku. Kriminalisté na muže v těchto dnech podali návrh na obžalobu, a to z usmrcení z nedbalosti, těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Foto: HZS Zlínského kraje

K tragické nehodě se smrtelnými následky došlo 14. ledna u Zlechova na Slovácku.

Článek

K tragické nehodě se smrtelnými následky došlo 14. ledna na silnici I/50 v katastru obce Zlechov. „Osmadvacetiletý řidič vozidla Ford Tranzit přejel při jízdě ve směru od Uherského Hradiště do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucím osobním automobilem Škoda Fabia. Při střetu zemřel šedesátiletý spolujezdec ve Fabii,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Policistu na Mělnicku srazil motorkář. Má zlomené obě nohy

Krimi

Nárazem do škodovky však neštěstí neskončilo. Dodávka nárazem fabii odhodila do protisměru, kde osobní automobil narazil do Opelu Astra. Ford navíc po střetu s fabií také narazil do dalšího automobilu, a to do Škody Rapid jedoucí od Brna.

Kromě smrtelného zranění šedesátiletého spolujezdce utrpěl řidič fabie těžká zranění. S lehčími zraněními pak z nehody vyvázli řidiči opelu a rapidu. Viník nehody zůstal bez zranění.

Vítr strhl na Trutnovsku jaguar. Řidička auto zdemolovala o strom

Krimi

„Při vyšetřování dopravní nehody jsme zjistili, že osmadvacetiletý muž usedl do automobilu pod vlivem alkoholu. Nadýchal 1,36 promile. Navíc v době, kdy měl zadržený řidičský průkaz. Dva měsíce před touto tragickou událostí totiž boural pod vlivem alkoholu v Ostravě. Tam naštěstí účastníci vyvázli bez zranění nebo s lehkým zraněním,“ podotkla policejní mluvčí. I z tohoto důvodu skončil muž hned druhý den po nehodě na Slovácku ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám