Hlavní obsah

Pes a kočka uvízli v kanále, zachránili je hasiči s bagrem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Skutečně kuriózní případ zaměstnal ve čtvrtek hodonínské hasiče. Odměnou za čtyři a půl hodiny trvající záchrannou akci jim byl dobrý pocit z vysvobození psa a kočky z podzemní pasti.

Foto: HSZ Jihomoravského kraje, .

Záchrana psa a kočky skončila po 4,5 hodinách práce úspěchem.

Článek

Před polednem hasiče požádal starosta Mutěnic o pomoc při vytažení menšího psa z kanalizace. „Pes podle dostupných informací vběhl do kanalizace a na povely majitele nereagoval. Psa bylo pouze slyšet, vizuální kontakt jsme neměli. Proto jsme na místo vyslali i lezecký automobil z brněnské stanice Lidická. Ve výbavě tohoto vozu je mimo jiné štěrbinová kamera,“ uvedl mluvčí hasičů David Jirouš.

Foto: HZS Jihomoravského kraje (koláž Novinky), .

Pejsek a kočička po vytažení z kanálu

Kamera, která specialistům hasičů primárně slouží k vyhledávání osob ve zřícených budovách, na tento případ nepostačila. Její dosah není dostatečný pro průzkum potrubí. Ale hasiči si poradili. „Obrátili se na Vodovody a kanalizace Hodonín, jejichž kamera má dosah kolem šedesáti metrů. Pejska se pomocí ní podařilo objevit přibližně ve vzdálenosti pětapadesát metrů od vstupu do kanalizace,“ řekl mluvčí.

Jezevčíka dolovali z kanálu na Klatovsku hasiči i bagr

Krimi

Vzdálenosti odpovídalo místo s haldou palet, které hasiči odházeli, a vyklidili tak prostor pro práci přivolaného bagru. S bruskou a bouracím kladivem pak vytvořili otvor do kanalizace.

„Velkým překvapením bylo, když jsme vytáhli přeživší kočku a následně hledaného psa, který za ní zjevně vběhl. Oba mazlíčky jsme předali majitelům. Pohádka o pejskovi a kočičce skončila šťastným koncem,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám