Hlavní obsah

Paraglidista visel na stromě u trampské osady u Prahy, zasahoval vrtulník

– Jíloviště
Novinky, jap, kub

Záchranu člověka v náročném lesním terénu si ve středu připsali na konto úspěšných zásahů záchranáři na Praze-západ, kde se zřítil paraglidista. Muž visel na stromě nezraněný a sám přivolal hasiče. Ti nakonec povolali do akce vrtulník.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchrana paraglidisty v Jílovišti vrtulníkemVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Paraglidista se ve středu dostal do problémů nad Jílovištěm v okrese Praha-západ.

Muž se podle informací reportéra Novinek, který zásah sledoval na místě, zřítil do lesa poblíž trempské osady Montana u vyhlídky Hladká skála.

Pilot paraglidu vzlétl nad Prostějov s 1,3 promile, zřítil se na trávník rodinného domu

Krimi

Pří pádu se paraglidista nezranil a pomoc si sám přivolal.

Záchrana paraglidisty v JílovištiVideo: Novinky

Hasiči na Twitteru uvedli, že muž visel ve zhruba 12 metrech a na zásahu se podílela i jejich lezecká skupina a dobrovolní hasiči.

Nakonec kvůli strmému srázu zvolili záchranáři cestu shora a povolali vrtulník. K muži se z něj jeden z lezců spustil, připevnil ho a nechali se vytáhnout na palubu. Hasiči pak ještě ze stromu sundali padák.

Foto: Novinky

Paraglidista visel ve zhruba dvanácti metrech nad zemí

Zdravotníci muže zkontrolovali a vzhledem k tomu, že byl v pořádku, nechali ho na místě, jeho stav převoz do nemocnice nevyžadoval. Co bylo příčinou zřícení a další okolnosti záchranáři nesdělili.

Reklama

Související články

Paraglidista přežil náraz do skály

Na tento den Američan Greg Overton nejspíš v životě nezapomene. Ve středu 10. července se při letu na paraglidu švýcarským údolím Lauterbrunnen dostal do...

Výběr článků

Načítám