Hlavní obsah

Dodávka vrazila na dálnici na Benešovsku do policejního auta, dva zranění

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policistu a řidiče dodávky odvezla ve čtvrtek záchranná služba do nemocnice se zraněními, která utrpěli při dopravní nehodě na dálnici D1 na Benešovsku. Dodávka při jízdě podle vyšetřovatelů vrazila do služebního auta, ve kterém policista seděl u jiného odstaveného vozidla. Okolnosti střetu policie dál vyšetřuje.

Foto: Policie ČR

Do policejního auta narazila dodávka

Článek

Nehoda se stala po 9. hodině na zhruba 40. kilometru dálnice D1, kde bylo nejdřív odstavené vozidlo, ke kterému jela hlídka dálniční policie v neoznačeném služebním autě.

Foto: Policie ČR

Srážka dodávky s policejním autem na D1 na Benešovsku.

„Rozblikanými majáky a varovnými světly na služebním vozidle policisté upozorňovali ostatní účastníky silničního provozu na možné hrozící nebezpečí, které představovalo odstavené vozidlo. Krátce nato místem projížděl řidič v dodávce, který dosud z nezjištěných příčin částečně najel na krajnici a pravou přední částí narazil do levé zadní části policejního vozidla,” popsala mluvčí policie Veronika Čermáková.

Muž šel na D1 pomoci k porouchanému kamionu, srazilo ho auto a zemřel

Krimi

Ve služebním autě právě seděl jeden z policistů a lustroval odstavené vozidlo a jeho řidiče.

Foto: Policie ČR

V policejním autě byl v době srážky s dodávkou jeden policista.

„Následkem střetu policista ve vozidle i řidič dodávky utrpěli zranění, se kterými byli převezeni zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice,” upřesnila mluvčí s tím, že dechová zkouška u řidiče dodávky i policisty byla s negativním výsledkem.

Srážka cisterny s dodávkou zastavila D1 na Vyškovsku

Krimi

Policie kvůli dokumentování následků nehody omezila na D1 provoz, k obnovení došlo krátce před 12. hodinou. „Okolnosti a příčina dopravní nehody jsou předmětem šetření,” dodala Čermáková.

Reklama

Související články

Řidič po nehodě ujížděl po D1 v protisměru

Neobyčejný zásah mají za sebou brněnští policisté, kteří doslova vystopovali řidiče, který po dopravní nehodě ujel a projížděl dálnicí D1 v protisměru. Muži,...

Výběr článků

Načítám