Hlavní obsah

Chtěl jsem jít do vězení, řekl policistům muž, který v Olomouci hrozil bombou

– Olomouc

Život na svobodě zřejmě omrzel čtyřiadvacetiletého muže z Ostravy, který v pátek v Olomouci vyhrožoval bombou. Když jej policisté zadrželi, odůvodnil své jednání tím, že chtěl jít do vězení a hrozba bombou mu připadala být lepší nápad než třeba někoho přepadnout. Právo o případu informoval v pondělí policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Tehdy ještě neznámý muž podle mluvčího v pátek ve čtvrt na tři odpoledne zavolal na linku 158 a oznámil, že na hlavním nádraží v Olomouci je bomba.

„Operační důstojník ihned po přijetí oznámení vyslal na místo dostupné policejní hlídky včetně psovodů se speciálně vycvičenými psy na vyhledávání výbušnin. O spolupráci byli požádáni i strážníci Městské policie Olomouc, kteří vyjeli na místo,“ uvedl mluvčí.

Nespokojená zákaznice pošty nahlásila bomby v Olomouci

Krimi

Zhruba po čtvrt hodině muž podle něj volal na tísňovou linku znovu a hrozbu zopakoval. „To mu ale už byli v patách policisté, kteří jej za dvacet minut od prvního oznámení zadrželi nedaleko hlavního nádraží,“ konstatoval Hejtman.

Čtyřiadvacetiletý muž z Ostravy byl pod vlivem alkoholu. „Nadýchal téměř 2,5 promile alkoholu a policistům přiznal, že oznámení o bombě učinil on s tím, že se jednalo pouze o poplašnou zprávu, že nikomu nechtěl ublížit,“ podotkl mluvčí.

V tramvaji je bomba, utahoval si muž z policistů v Ostravě. Může dostat i osm let

Krimi

Vzhledem k rychlosti zadržení pachatele a zajištění prvotních opatření na samotném vlakovém nádraží včetně vyhodnocení veškerých okolností případu nakonec podle něj nebylo nutné nádraží evakuovat.

„Zadržený putoval nejprve do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci a následně do policejní cely. V sobotu olomoučtí kriminalisté muže obvinili ze zločinu šíření poplašné zprávy, za který mu hrozí vzhledem k v té době ještě platnému nouzovému stavu trest odnětí svobody na dvě léta až osm let,“ uvedl Hejtman.

Hrozil výbuchem v Kauflandu jménem Islámského státu. Chci se léčit, řekl u soudu

Krimi

Obviněný muž se k činu doznal a jako důvod svého jednání uvedl, že chtěl jít do vězení. „Proč po vězení toužil, nijak nespecifikoval,“ doplnil policejní mluvčí. Kriminalisté muže po provedených procesních úkonech propustili na svobodu. Na případný odchod do věznice si tak musí počkat.

Reklama

Výběr článků

Načítám