Hlavní obsah

Auto u Žamberku vjelo na přejezd, vlak ho tlačil 300 metrů. Řidič zemřel

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žamberk

Neštěstí na železničním přejezdu v Helvíkovicích u Žamberku na Orlickoústecku se stalo po půl třetí odpoledne. Při střetu osobního vozu s vlakem zemřel člověk. Provoz na trati byl okamžitě zastaven.

Foto: Foto HZS Pardubického kraje

Srážka automobilu s vlakem u Žamberku měla tragické následky.

Článek

„Vlak tlačil osobní automobil zhruba 300 metrů od železničního přejezdu. Museli jsme jet po zasněženém poli a louce až k místu nehody. Byl tu dosti náročný terén,“ popsal složitější příjezd k události velitel zásahu Tomáš Lehký z Hasičského záchranného sboru (HZS) Pardubického kraje.

Náraz automobilu s vlakem byl pro řidiče osobního vozu fatální. Lékař zdravotnické záchranné služby na místě konstatoval smrtelná zranění. Hasiči museli vyčkat do chvíle, kdy policisté zadokumentují všechny stopy vedoucí k prošetření příčiny nehody, poté bylo bezvládné tělo řidiče z vozu vyproštěno.

Foto: Foto HZS Pardubického kraje

Srážka automobilu s vlakem u Žamberku měla tragické následky.

„Ve vlaku mělo cestovat asi 20 osob. Hasiči pomáhali s evakuací cestujících z vlaku do povolaného náhradního autobusu,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková s tím, že na místo byl vyslán také člen posttraumatického týmu HZS Pardubického kraje k poskytnutí psychologické pomoci pozůstalým na místě tragické události. Zásah byl ze strany hasičů ukončen před 18. hodinou.

„Silnice opět začínají namrzat. Ať už budete vyrážet kamkoliv, dávejte při cestě na sebe pozor,“ prosí mluvčí hasičů Horáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám