Hlavní obsah

Staford pokousal na Sokolovsku tři členy rodiny. Odchytáře pak přejelo vlastní auto

Novinky, ok, jap
Sokolov
Aktualizováno

Tři členy jedné rodiny zranil ve středu večer pes na Sokolovsku. Zvíře napadlo nejprve dítě a pak dva muže. Zranění utrpěl ale i muž, který přijel psa odchytit. Srazilo ho totiž jeho vlastní auto.

BEZ KOMENTÁŘE: Pro zraněného pracovníka odchytu přiletěl vrtulníkVideo: Novinky

Článek

Nešťastná událost se stala kolem osmé hodiny večer v jedné z obcí na Sokolovsku. Podle informací Novinek měl staford napadnout nejprve šestileté dítě, a když na pomoc přispěchali dva muži z rodiny, pokousalo zvíře také je. Všichni tři byli následně převezeni do nemocnice.

„Incidentem se usilovně zabýváme a prověřujeme ho. Kriminalisté po zjištění bližších okolností zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Dospělé a dítě zvíře pokousalo na předloktí a na nohou. „Po ošetření byli převezeni do nedalekých nemocnic a dítě následně na specializované pracoviště do Prahy,“ řekl Novinkám mluvčí záchranářů Radek Hes.

Na odchyt psa byla povolána specializovaná firma, i její pracovník však utrpěl zranění, když ho srazilo vlastní auto. Podle zjištění redakce se mu zřejmě vyřadila rychlost a auto se pak rozjelo.

Policie nehodu vyšetřuje. „Při nehodě byl zraněn sedmatřicetiletý muž, který byl letecky transportován do nemocnice. Dopravní nehoda je v šetření policistů,“ doplnil Kopřiva.

„Muž utrpěl těžká poranění a byl převezen leteckou službou do nemocnice v Plzni,“ řekl ke zranění odchytáře Hes.

Zvíře se nicméně podařilo odchytit.

Výběr článků

Načítám