Hlavní obsah

V Nemocnici Na Bulovce se oběsil zdrogovaný pacient

Právo, Radim Vaculík
Praha

Pražská policie šetří okolnosti středeční smrti pacienta Nemocnice Na Bulovce. Podle informací Práva se mladík (20) původem ze Slovenska přímo v jedné z místností špitálu oběsil. V té době byl pod vlivem drog.

Foto: archiv, Právo

Nemocnice Na Bulovce

Článek

Dotyčný přitom vyhrožoval sebevraždou už s předstihem. Pracovníci nemocnice mu však v jeho činu nakonec nezabránili. Informaci o úmrtí mladého muže redakci v pátek potvrdili mluvčí policie i samotné nemocnice.

„Zhruba hodinu před půlnocí 22. ledna jsme na tísňovou linku obdrželi oznámení o člověku, který má tendence se sebepoškozovat. Na místo vyjela hlídka a dotyčný skončil v péči záchranářů. V danou chvíli jsme provedli bezpečnostní doprovod záchranky do Nemocnice Na Bulovce,“ nastínil dění z úterní noci mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

Doplnil, že policie tedy pacienta, který byl podle všeho pod vlivem drog, předala lékařům a odjela. „Následně ale cca ve 4.30 byla policie na Bulovku znovu přivolána s tím, že převezená osoba měla spáchat sebevraždu. Tuto věc nyní tedy prošetřujeme a zjišťujeme veškeré okolnosti. Úkony trestního řízení pro jakýkoli čin zatím zahájeny nebyly,“ podotkl Hulan s tím, že v okamžiku, kdy si muž sáhl na život, byl v kompetenci zdravotnického zařízení.

Nebyl prý v ohrožení života

Také nemocnice převzetí mladíka, který jevil známky intoxikace drogami, potvrdila.

„Pacient nebyl v bezprostředním ohrožení života a byl ve stabilizovaném stavu, nicméně bohužel v brzkých ranních hodinách 23. ledna zemřel bez cizího zavinění. Věc je v současné době předmětem prověřování policie s tím, že pravděpodobnou příčinou úmrtí byla sebevražda,“ sdělil v pátek Právu mluvčí nemocnice Filip Řepa.

Bližší informace k okolnostem úmrtí cizince ale s ohledem na povinnost mlčenlivosti odmítl sdělit.

„Budeme samozřejmě zjišťovat, za jakých okolností k tomu úmrtí došlo, kdo měl dotyčného v kompetenci, jak k němu měl přistoupit a zda k němu přistoupil tak, jak měl, zda byly veškeré povinnosti zúčastněných dodrženy,“ dodal k tomu policejní mluvčí.

Výběr článků

Načítám