Hlavní obsah

Nový úsek D4 na Příbramsku byl kvůli nehodám otevřen se zpožděním

Aktualizováno

Nový pětikilometrový úsek dálnice D4 od křižovatky Skalka na Příbramsku na jih byl ve středu zprovozněn se zpožděním. Po 17. hodně byl v obou směrech stále neprůjezdný, od Prahy se vytvořila dlouhá kolona. Ta se pomalu rozjela až kolem 18. hodiny, řekla policejní mluvčí Monika Schindlová.

Foto: Právo

Nový úsek dálnice D4

Článek

Podle pracovníka asistenční služby Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) byl provoz nové dálnice spuštěn kolem 17:45. Podle původních plánů měla být nová část D4 otevřena brzy odpoledne.

Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl řekl, že je v podobných případech nutné, aby úsek nejprve zkontrolovali revizní pracovníci ŘSD a policie.

Provoz v okolí křižovatky Skalka navíc v podvečer zkomplikovaly dvě dopravní nehody, které se staly na silnici mezi Příbramí a Sedlčany. Policejní mluvčí Schindlová uvedla, že se obešly bez vážných následků.

Na novém úseku dálnice byla slavnostně přestřižena páska po 13:00. Pracovník asistenční služby ŘSD řekl, že dálnice měla být podle jeho informací otevřena kolem 15:00. Důvod zpoždění nevěděl.

Výstavba dálnice mezi Skalkou a křižovatkou se silnicí II/118 začala před dvěma lety a vyžádala si 417,5 miliónu korun bez DPH. Ministerstvo dopravy chystá stavbu dalších úseků, podle ministra Dana Ťoka (za ANO) by se mělo začít stavět v roce 2019 a celá D4 by mohla být kompletní do roku 2022 nebo 2023.

Související témata:

Výběr článků

Načítám