Hlavní obsah

Rivalita stranou. Sanofi poskytne své linky k výrobě vakcíny od BioNTechu pro EU

Francouzská farmaceutická společnost Sanofi chce od léta letošního roku dodat 125 milionů dávek vakcín německé firmy BioNTech určených pro Evropskou unii. Společnost umožní konkurentovi přístup do svých laboratoří v Německu, vakcína by se měla vyrábět v laboratořích Sanofi ve Frankfurtu nad Mohanem, píše server týdeníku Focus s odvoláním na dohodu, kterou obě farmaceutické společnosti podepsaly.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Logo na sídle firmy Sanofi

Článek

„Vzhledem k tomu, že se výrobní závod Sanofi ve Frankfurtu nachází poblíž ústředí BioNTechu, poskytne Sanofi společnosti BioNTech přístup k nejmodernější výrobní infrastruktuře,“ řekl generální ředitel Sanofi Paul Hudson v rozhovoru pro deník Le Figaro. Firma chce pomoci při výrobě vakcíny a s plněním dodávek pro Evropskou unii. „Měli bychom být schopni dodat do konce roku více než 100 milionů dávek, které jsou určeny pro Evropskou unii, a tedy částečně pro Francii,“ dodal.

Velký přehled vakcín proti koronaviru

Koronavirus

„Tato dohoda mezi oběma společnostmi odráží společný závazek zvýšit dostupnost vakcín,“ píše se v prohlášení společnosti Sanofi.

O peníze prý nejde

Výroba pro konkurenci je pro Sanofi „premiéra“, uvedl ředitel společnosti Olivier Bogillot. „V sázce není finanční příjem, ale schopnost co nejrychlejší distribuce,“ dodává Bogillot citovaný agenturou AFP.

Francouzská firma již dříve sklidila kritiku vlády, že vývoj vlastního přípravku nabírá zpoždění. Společnost ale bude dál pracovat na vývoji své vakcíny. Ta by podle posledních informací mohla být k dispozici na konci letošního roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám