Hlavní obsah

Slovák vyhrál v Eurojackpotu neuvěřitelných 1,6 miliardy korun

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovensko má nového multimilionáře, který vyhrál ve hře Eurojackpot téměř 59 milionů eur. Majitel tiketu loterie Eurojackpot podaného na východním Slovensku v Košickém kraji vyhrál v pátek přesně neuvěřitelných 58 807 427 eur (asi 1,6 miliardy korun).

Foto: Novinky.cz s Adobe Stock

Ilustrační foto

Článek

Výhru potvrdil mluvčí loterijní společnosti Tipos Rastislav Čépe. Jackpot získal tipující ze Slovenska poprvé od 9. října 2015, kdy se země zapojila do loterie Eurojackpot.

„Hráč spoléhal na náhodný výběr čísel a jeho sázka obsahovala jen jeden tip s čísly 5, 11, 35, 44, 50 a powerballovými čísly 4 a 10,“ uvedl Čépe. Tipující z východního Slovenska zvolil také účast v doplňkové hře Eurojackpot Joker. „Celou sázku si předplatil na dvě losování. Úspěšný byl právě ve druhém předplaceném losování,“ dodal mluvčí společnosti Tipos.

Tušení se naplnilo a vyhrála stovky milionů. O utrácení měla hned jasno

Koktejl

Druhou cenu 2 497 131 eur (68 milionů korun) získal hráč z Polska a třetí cenu ve výši 146 890 eur (4 miliony korun) vyhráli sázející z Norska, Německa a Dánska.

Jackpot pro další losování, které proběhne 23. října 2020, je 10 milionů eur (272 milionu korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám