Hlavní obsah

Sjezdovku zaplavili naháči v bikinách a trenkách, přitom bylo 8 stupňů

– Soči
Novinky, zkr

Spíš jako na koupališti než v lyžařském středisku to vypadalo v sobotu na sjezdovce v ruské Soči. Alespoň podle oblečení. Přes sedm set lidí se tam zúčastnilo festivalu, při kterém lyžovali a jezdili na snowboardu jen v plavkách a trenýrkách, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lyžaři a snowboardisti vyrazili na kopec jen v plavkáchVideo: Reuters

 
Článek

Karneval BoogelWoogel se koná na konci zimní sezony v oblíbeném středisku v nadmořské výšce 1170 metrů. První ročník se uskutečnil v roce 2016 a kromě loňska, kdy byl kvůli koronavirové pandemii zakázán, proběhl každý rok. Letos ale účastníkům moc nenahrávalo počasí, venku bylo jen osm stupňů Celsia.

„Přijeli jsme sem, abychom dobili energii. Není mi vůbec zima. Nikdo mi to nebude věřit, ale není,“ uvedla lyžařka Tatjana Kiseljovová. „Jsem tady poprvé. Je velká zima, ale jsem plná emocí. Budeme jezdit a brzy se zahřejeme. Je to úžasné,“ svěřila se další účastnice Daria Lukiniková.

Foto: Reuters

Letošního ročníku se účastnilo přes 700 lyžařů a snowboardistů

Festival trvá čtyři dny a zahrnuje různé disciplíny. Někteří lyžaři a snowboardisti tak na závěr své jízdy skočili i s výbavou do bazénu s ledovou vodou.

Nejmladšímu účastníkovi bylo 16 let, tomu nejstaršímu 70. Celé akci přihlíželo zhruba 30 tisíc návštěvníků.

„Skoro dva roky si utahujeme emocionální opasek a teď jsme neskutečně šťastní, že se můžeme vidět. Zdá se mi, že po takové době, co jsme byli zavřeni doma, si nemůžeme představit nic lepšího,“ sdělil organizátor Nikita Girin.

„Je to o získání nové energie, o protikoronavirové náladě, o zvýšení imunity. Pozdrav všem, kdo se zúčastnili tohoto svátku,“ shrnul další z účastníků Nikolaj Konovalčuk.

Reklama

Výběr článků

Načítám