Článek
Pokud vše dopadne, jak vláda očekává, měly by se 25. května otevřít restaurace, hospody, bufety, kavárny s prodejem přes výdejní okénko a v rámci letních venkovních zahrádek. I tak ale bude po jejich hostech vyžadováno, aby od sebe dodržovali vzájemný odstup.
Sociální odstup tu s námi může být nejméně do roku 2022, zní z Harvardu

Jenže co obsluha? I ta by přeci měla dodržovat od hostů odstup. To ale přináší pro číšníky a číšnice skutečné dilema. Jak sociální dostup dodržet a zároveň zákazníka obsloužit.
#STAYPOSITIVE IS THIS OUR FUTURE ??? Reposted from @nicolettevandam1 Wij zijn alvast aan het oefenen... 🙈😱😂 - #regrann
Posted by The Best Chef on Thursday, April 16, 2020
Skeč nizozemské herečky a komičky Nicolette Van Damové ukazuje, jak by to mohlo vypadat v barech a kavárnách, kdyby obsluha skutečně důsledně lpěla na dodržování minimálního odstupu 1,5 metru.
Otevřít jen zahrádky? Když začne pršet, můžeme to jídlo zase vyhodit, namítají restauratéři

Lze však předpokládat, že zákazníci i výkonná moc budou k obsluze benevolentní a výkon práce ji umožní. A i kdyby ne, čeští číšníci by si poradili určitě důmyslněji než nizozemská komička, třeba by došlo k renesanci velkých modelů vláčků, především těch s nákladními vozy.