Hlavní obsah

Při rekonstrukci v německé zoo uteklo 25 opic, našli je slunící se u lesíka

Nezahlédli jste makaka? Tak se tázala ve čtvrtek odpoledne obyvatel německého Löffingenu tamní policie, pátrající po dvaceti až pětadvaceti uprchlých opicích. Makaci magot totiž využili situace, kdy místní zoologická zahrada rekonstruovala výběh, a utekli.

Foto: Profimedia.cz

Makak magot (ilustrační foto)

Článek

Zhruba dva tucty opic strávily na útěku jen několik hodin. Makaci utekli ze zoologické zahrady Tatzmania v jihoněmeckém Löffingenu, když podle vyjádření místní policie využili probíhající rekonstrukce jejich výběhu.

Policie při pátrání žádala obyvatele, aby okamžitě informovali veřejnost, jakmile makaky v ulicích zahlédnou. Dodala, že zvířata nejsou nebezpečná a mají tendenci spíše utíkat než bojovat.

Foto: Profimedia.cz

Zoopark tatzmania, ze kterého makakové unikli.

Mírumilovnost opic se potvrdila za několik hodin, kdy byla celá tlupa objevena na okraji lesíka nedaleko zoo. „Zvířata evidentně využila slunečného počasí a strávila odpoledne na kraji lesa,“ uvedla v prohlášení policie. Opice byly bez problémů odchyceny a navráceny do zoo.

Nedotýkejte se našich opic, varuje Gibraltar. Snaží se zabránit nákaze u zvířat

Koktejl

Makak magot, nebo též magot bezocasý či makak berberský, ve volné přírodě žije v oblasti severní Afriky. Jedná se rovněž o jedinou opici, která přirozeně žije i na evropském kontinentu.

Tito makakové totiž obývají Gibraltarskou skálu. V současnosti tam žije více než 300 opic, nebylo tomu tak však vždy. Během 2. světové války, v roce 1942, klesla populace makaků na pouhých sedm zvířat.

Reklama

Výběr článků

Načítám