Hlavní obsah

Po 62 dnech se probudil z kómatu. Bratr mu chtěl sníst oblíbený kuřecí řízek

Novinky, Jakub Štěpánek

Když se v červenci letošního roku stal 18letý Tchajwanec účastníkem vážné dopravní nehody, nevypadalo to s ním dobře. Přes dva měsíce byl v kómatu, podstoupil řadu operací a lékaři ze všech sil bojovali o jeho život. Po 62 dnech v kómatu se mladý muž probudil, možná i proto, že mu jeho bratr chtěl sníst oblíbené jídlo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K nehodě došlo v okrese Sin-ču, když osmnáctiletý mladík, u nějž bylo zveřejněno pouze příjmení Chiu, nezvládl jízdu na svém skútru a vážně se zranil. V nemocnici lékaři zjistili mnohačetné poškození orgánů, uvedli pacienta do umělého spánku a provedli celou řadu komplikovaných operací.

Jedna ze zdravotních sester uvedla, že Chiu bojoval na hranici života a smrti. V boji mu pomáhala také rodina, která se v nemocnici modlila za jeho probuzení.

Zatímco se ostatní modlili, pacientův starší bratr si neodpustil malý vtípek a prohlásil, že zřejmě bude muset sníst kuřecí řízek, který je jinak oblíbeným jídlem jeho bratra. V tu chvíli se začal Chiův pulz zrychlovat a po 62 dnech se mladík z kómatu začal probouzet.

Satan není tak cool, uvedl metalista, který se probudil z kómatu

Koktejl

Po dalších vyšetřeních označili lékaři jeho stav za stabilizovaný, a po krátké době byl dokonce Chiu propuštěn do domácího léčení. Nyní se do nemocnice vrátil s dortem, aby poděkoval zdravotníkům, kteří mu zachránili život.

Ačkoliv se s jistotou nedá říct, že za probuzení může právě zmínka o kuřecím řízku a může se jednat pouze o shodu náhod, nejednalo by se o první případ, kdy pacient v kómatu zareagoval na podněty z okolí. Probuzení často popisují sny, do kterých vstupuje částečně i realita, kterou může být třeba rodina sedící u postele.

Reklama

Výběr článků

Načítám