Článek
Martin Crompton a John Web se znají už více než 30 let, ale teprve během posledního roku se potkávají také na směnách v práci. Společně asfaltují silnice v oblasti Velkého Manchesteru, anglického metropolitního hrabství v Severozápadní Anglii obklopujícího stejnojmenné město.
Nešikovný dělník prošpikoval čelní sklo jedoucího auta ocelovou trubkou
John se 27. listopadu rozhodl, že Martinovi a dalším kolegům ukáže svou specialitu. Říká tomu drive-thru vyššího levelu. Kuřata obalená v alobalu se vloží do horkého asfaltu, přesně toho, který dělníci používají na silnice. Po 20 minutách je jídlo hotové a připravené k podávání.
Po 20 minutách je třeba měnit asfalt
„Koláče a polévky se dělají 15 minut, vejce 18, slanina a klobása 20,“ pochlubil se John, že má s tímto způsobem přípravy jídla už nemalé zkušenosti.
Michelinský kuchař dostal vyhazov za to, že pozval přátele do svého podniku
Sám tento způsob vaření všem vřele doporučuje. Dávat jídlo do horkého asfaltu přirovnává k historickému způsobu vaření, kdy se pokrm zahrabal do hlíny a položily se na něj horké kameny.
„Jen je třeba dát pozor, že když by se jídlo dělalo déle jak 20 minut, je potřeba vyměnit asfalt,“ upozornil kulinářský průkopník John Web.