Hlavní obsah

Komáří tornádo vyděsilo řidiče v Argentině

Nezvyklý pohled se ve středu naskytl cestujícím po silnici Route 74 nedaleko argentinského Buenos Aires. Enormní roj komárů vytvořil „komáří tornádo“, které se podařilo několika lidem zachytit ve videu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Argentině vzniklo komáří tornádoVideo: AP

 
Článek

Ačkoliv se na první pohled zdá, že se jedná o opravdové tornádo, desítky metrů vysoký obrazec ve skutečnosti vytvořili komáři. „Pořád se to zvětšuje,“ říká žena, která na silnici nedaleko argentinské metropole situaci zachytila.

„Silné záplavy vedly k tomu, že se v oblasti vytvořila místa se stojatou vodou, kde se přemnožili komáři. Právě v takových oblastech totiž komáří samice kladou vajíčka,“ uvedl argentinský parazitolog Juan Jose Garcia.

Biologové žádají větší ochranu parazitů

Věda a školy

Navzdory děsivému „tornádu“ Garcia uklidnil, že komáři nepředstavují pro člověka větší nebezpečí. Varoval však před možnými škodami v zemědělství, které by mohli způsobit. Dodal, že by hmyz měl sám během dvou týdnů z velké části uhynout.

Úřady rovněž odmítají takzvanou fumigaci, tedy násilné vyhubení hmyzu plynem. Nebyla by podle nich účinná a obyvatelům bylo doporučeno používat v následujících dnech repelenty a do oken nainstalovat moskytiéry.

Reklama

Výběr článků

Načítám