Hlavní obsah

Jako za starých časů: V Amsterdamu se konala zkušební party pro 1300 lidí

Novinky, zkr
Amsterdam

Po více než roce se v Amsterdamu konalo v sobotu živé vystoupení za účasti 1300 lidí. Jednalo se o zkušební akci v největším amsterdamském klubu, při které se monitorovalo chování a kontakty účastníků mezi sebou, což by mělo napomoci při rozvolňování protikoronavirových opatření v následujících měsících, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Amsterdamu se konala party jako za starých časůVideo: Reuters

 
Článek

Návrat do minulosti zažili milovníci taneční hudby v klubu Ziggo Dome, jehož kapacita je 17 tisíc lidí. Všichni zúčastnění museli mít negativní test na koronavirus starý maximálně 48 hodin a byli vybaveni monitorovacím zařízením, které snímalo veškerý jejich pohyb. Uvnitř byli rozděleni do šesti skupin s různými pokyny pro dodržování rozestupů a nošení roušek či respirátorů.

„Je to neuvěřitelné! Připadám si jako dítě, skákal jsem a křičel, když jsem přišel. Doufám, že ukážeme vládám po celém světě, že se tyto akce mohou konat,“ sdělil ještě před zahájením vystoupení DJ Sunnery James. Kromě něj se na pódiu vystřídali jeho kolegové Ryan Marciano, Sam Feldt a další.

Organizátor Tim Boersma věří, že akce pomůže k opětovnému otevření hromadných veřejných akcí. Party byla spolu s obchodní konferencí, dvěma fotbalovými zápasy a komediální show jednou z vládou zaštiťovaných testovacích akcí.  Na každé platila různá opatření, aby se zjistilo, co funguje nejlépe.

Účastníci taneční akce byli zároveň vyzváni, aby si po pěti dnech došli znovu na testy.

Reklama

Výběr článků

Načítám