Hlavní obsah

Jako když nakupuje Godzilla. Do obchodu v Thajsku zavítal obří varan

Novinky, zkr
Nakhon Pathom

Do obchodu 7-Eleven v thajském Nakhon Pathom přišel 6. dubna neobvyklý zákazník. Z nedalekého kanálu se vynořil skoro dvoumetrový varan a zamířil si to přímo do krámu. Udivení zákazníci přihlíželi, jak zvíře šplhá po regálech v naději, že objeví něco k snědku. Ještěra nakonec odchytová služba chytila a vypustila v nedalekém podrostu, informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Skoro dvoumetrový varan vyšplhal po regálu až na vrchVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Varan skvrnitý měřící přes 1,8 metru měl zřejmě hlad. Kvůli několik měsíců trvajícímu suchému podnebí totiž řada kanálů a jezer začala vysychat. Zvíře se vrhlo na regál, po kterém se jalo šplhat. Přitom shodilo několik krabic s mlékem, než se usadilo na vrchu police.

„Zastavil jsem se v obchodě, abych si něco koupil a pak jsem vevnitř uviděl obřího varana. Chtěl jsem jen pití, ale zvíře bylo k policím s pitím moc blízko. Jsou to nebezpečná zvířata, hlavně když jsou rozzuřená, tak jsem zůstal vzadu a natáčel jsem ho na mobil,“ popsal zákazník

Varanova výprava nakonec skončila neúspěchem. Žádné jídlo se mu ukořistit nepovedlo.

Varani skvrnití žijí v kanálech a na dalších vodních plochách ve velkých městech, kde se živí rybami, hady, žábami a také zbytky potravin po lidech. Když jsou v ohrožení, jsou agresivní. Sliny některých varanů jsou toxické.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám