Hlavní obsah

Hospůdka, kde sedával i Tolkien, po 455 letech existence zkrachovala

Ikonická britská hospoda The Lamb and Flag letos po dlouhých 455 letech končí. Podnik, který je součástí oxfordské univerzity, se stal za dobu své existence útočištěm nejen studentů, ale i slavných spisovatelů včetně třeba J. R. R. Tolkiena.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Oblíbená hospoda v Oxfordu po 455 letech končí kvůli korona kriziVideo: Reuters

 
Článek

Historická hospoda se definitivně uzavře na konci ledna kvůli nepříznivé ekonomické situaci, kterou způsobila pandemie koronaviru, informovala agentura Reuters.

Hospůdka poprvé otevřela už v roce 1566, na současné adrese v centru Oxfordu je od roku 1613. Jejím provozovatelem je St. John's College, jedna ze 45 kolejí, které tvoří Oxfordskou univerzitu.

Foto: Profimedia.cz

Hospoda zavře na konci ledna.

Název The Lamb and Flag (Beránek a Vlajka) odkazuje na atributy svatého Jana Křtitele, patrona koleje. Nenajdete tu televizi ani jukebox, hosté si sem chodí povídat nebo číst. Výnosy z prodeje putovaly posledních 25 let na studentská stipendia.

Další oběť koronaviru. Jedna z nejstarších japonských restaurací končí

Muži

„Obchodní výsledky za posledních 12 měsíců znamenají, že hospoda není v současné době finančně životaschopná,” přiznal v prohlášení pokladník koleje St. John's Steve Elston.

Zpráva o uzavření legendárního podniku, který přežil i morovou epidemii, vzbudila rozruch i na sociálních sítích. „Nejlepší a nejlevnější hospoda v Oxfordu. Je to ostuda, že musí zavřít. Tolik strávených nocí a vzpomínek,” zoufal si jeden z komentujících.

Reklama

Výběr článků

Načítám