Hlavní obsah

Golfista odpálil a míček dopadl na slunícího se aligátora. Na další ránu si netroufl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi golfisty je otázkou cti odpálit míček odkudkoliv, kam dopadne. Najdou se ale chvíle, kdy jde sportovní pýcha stranou. Jednou z nich byla i situace, ke které došlo 5. dubna v americké Jižní Karolíně. Míček totiž dopadl přímo na hřbet 2,5 metrů dlouhého aligátora.

Foto: Profimedia.cz

Aligátor se v klidu slunil u umělého jezírka. Ilustrační foto

Článek

Nic netušící aligátor se v klidu slunil na břehu umělého jezírka na golfovém hřišti klubu Spring Island nacházejícím se v kraji Beaufort, když na něm přistál míček, který odpálil golfista David Ksieniewicz.

Jak ukazují záběry, které toho dne byly pořízeny, míček přistál plazovi na hřbetě a golfista se mohl jen zhluboka nadechnout. Většinou totiž v golfu platí pravidlo, že hráč by měl odehrát míček z místa, kam dopadl. Aligátor však poté, co byl vyrušen, zaplul zpátky do jezírka, čímž pádem golfistu nebezpečného odpalu ušetřil.

Vytrhl psa aligátorovi přímo ze chřtánu. Ještě si u toho pokuřoval

Koktejl

Golfista se navíc mohl opřít o pravidlo, které umožňuje hráči zahrát nový míček bez ztráty úderu, když dojde k mimořádné situaci. Něčím takovým je podle pravidel i to, pokud míček přistane v blízkosti zvířete, které by mohlo hráče zranit.

Na Floridě se pokusili o zahrání

A přestože se zdá, že podobný dopad míčku je mimořádně vzácný, něco podobného se stalo v prosinci minulého roku. Golfista Brandon Downes na Floridě umístil svůj míček na ocas více jak třímetrového aligátora.

V Downesově případě dokonce došlo i k pokusu o zahrání míčku. Golfista se pokusil ho sundat z aligátořího ocasu a položit na místo pro odpálení. Ve chvíli, kdy se aligátor při této „operaci“ pohnul, Brandon Downes rychle utekl do bezpečí.

Reklama

Výběr článků

Načítám