Hlavní obsah

Dovolená v Česku, to byla bomba. Češi žertují i v těžké chvíli

Novinky, pal

Zpráva, že výbuch muničního skladu ve Vrběticích mají na svědomí ruští agenti, otřásla českou veřejností. Události nabraly rychlý spád a řada věcí zůstává nejasných. I proto se na internetu k tomuto tématu záhy objevila řada vtípků, které si utahují z jednotlivých aktérů.

Foto: Novinky

Ministr vnitra a zahraničí Jan Hamáček se stal terčem internetových vtipů.

Článek

Za výbuch muničního skladu ve Vrběticích mohou údajně titíž agenti, kteří jsou v Anglii podezřelí z otravy bývalého ruského tajného agenta Sergeje Skripala a jeho dcery. Takhle by možná zněl jejich popis evropských dovolených.

Ale kdo ví, třeba po cestě stihli otrávit i někoho v České republice. Třeba o Jožinovi z Bažin už dlouho nebylo ani vidu ani slechu.

Každopádně z toho vyplývá, že na ruské turisty je třeba si dát pozor.

Situace vyeskalovala ve vyhoštění diplomatů nejprve ruské ambasády v Praze, posléze české v Moskvě. Důležitý bude výsledek zejména třetí třetiny.

Ruští diplomaté na vystěhování příliš času neměli. Tak jen doufejme, že si tu nic nezapomněli.

Ostatně o postoji Hradu k celé situaci koluje vtipů celá řada. Možná existují důvody, proč mluvčí Jiří Ovčáček je tentokrát na vyjádření skoupý.

Nebo má zkrátka jen jinou práci...

Každopádně z cesty Jana Hamáčka do Moskvy tím pádem sešlo. A tak se může naplno a se vší rozhodností pustit do práce doma.

Reklama

Výběr článků

Načítám