Hlavní obsah

Dinosauři nevyhynuli? Kamera na americkém venkově zachytila podivné stvoření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bezpečnostní kamery na zahradě mohou občas zachytit něco, s čím si budete dlouhé hodiny lámat hlavu. Stalo se to i jisté Cristině Ryanové z floridského Palm Coast, která se domnívá, že se jí po dvorku proháněl prehistorický tvor.

Foto: Profimedia.cz

Model velociraptora v podobě, která se blíží filmovému zpracování.

Článek

Ryanová se po prozkoumání záběrů zcela vážně domnívá, že se jí v noci po zahradě proháněl velociraptor. Vzhledem k tomu, že tito tvorové žili před zhruba 75 miliony lety, je však taková možnost krajně nepravděpodobná.

„Možná jsem viděla Jurský park víckrát, než je zdrávo, ale já tam prostě vidím raptora,“ uvedla Ryanová s odkazem na kultovní snímek plný dinosaurů.

Právě tam hrají velociraptoři důležitou roli, ovšem na filmovém plátně byli tito údajně inteligentní zabijáci značně zkreslení.

Foto: Profimedia.cz

Taková podoba velociraptora je pravděpodobnější.

Ve skutečnosti totiž tito opeření plazi, kteří žili na území dnešního Mongolska, připomínali větší slepici a filmová podoba raptorů vznikla spíš z příbuzného a mohutnějšího rodu deinonychus.

Video nevalné kvality se mezitím stalo hojně diskutovaným tématem i díky tomu, že záběry zveřejnila televizní stanice FOX. Názory jsou různé – někteří vidí ve stvoření velkého ptáka, jiní zase ještěrku a někteří stejně jako Ryanová míní, že se dinosauři prohánějí lidem po zahradách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám