Hlavní obsah

Devítiletá holčička namluvila upozornění v londýnském metru, nehod na eskalátorech ubylo

Novinky, tcs

Rodiče devítileté Megan pracují na stanici londýnského metra Victoria. Denně stanici využije k nástupu či výstupu zhruba čtvrt miliónu lidí a každý měsíc se na eskalátorech zraní minimálně 15 cestujících. Rodiče proto napadlo nechat namluvit výstražná upozornění svou dceru. Výsledky se brzo dostavily. Podle dopravního podniku se počet nehod na stanici Victoria zmenšil na třetinu, uvedla BBC.

Foto: Profimedia.cz

Victoria station (ilustrační foto)

Článek

Stanice Victoria známá též pod názvem London Victoria je velice vytíženým dopravním uzlem. Kromě stanice metra se zde totiž nachází i vlakové nádraží. Velice často zde dochází k nehodám na eskalátorech.

Rodiče Megan napadlo, že by hlas malé holčičky mohl upoutat cestující více než běžné hlášení. „Tak trochu je na herectví a napadlo mě, že by mohla být pro,“ svěřil se BBC Meganin otec Robbie.

„Nejprve jsem byla trochu nervózní, ale pak jsem si uvědomila, že to zvládnu,“ svěřila se Megan. Po několika nesmělých pokusech dokázala perfektně namluvit své repliky.

Lidé naslouchají, nehod ubylo

Od prvního nasazení Meganina hlasu uplynul půlrok a lidé podle všeho na dětský hlas reagují pozitivně. Londýnský dopravní podnik uvedl, že průměrně se počet nehod na eskalátorech ve stanici Victoria snížil o dvě třetiny.

„Studie ukazují, že sytý, hluboký hlas dospělého je vnímán jako autoritativnější než dětský,“ řekla BBC Valentina Carteiová z hlasových laboratoří univerzity v Sussexu. Jedním dechem nicméně dodala, že v tomto případě může hrát roli i prvek překvapení.

„Každopádně by dospělí měli nám dětem víc naslouchat,“ má jasno Megan.

Výběr článků

Načítám