Hlavní obsah

Výrobce čipů Broadcom tlačí na pilu, za konkurenta Qualcomm nabízí už 2,5 biliónu

Novinky, mif

Výrobce čipů Broadcom stále nevzdává snahy na převzetí konkurenční společnosti Qualcomm. Po odmítnutí první nabídky přišel s vyšším návrhem, nabízí o 24 procent více – přesně 121 miliard dolarů, tedy v přepočtu 2,5 biliónu Kč. Upozornila na to agentura AP.

Foto: Albert Gea, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Už loni Broadcom nabízel 100 miliard dolarů (dva bilióny korun). Na to však zástupci Qualcommu reagovali s tím, že nabízená částka je příliš nízká a že o prodeji v současné době a za daných podmínek neuvažují.

Zvýšením nabídky se snaží Broadcom zvýšit tlak, aby svého konkurenta – a mimochodem jednoho z největších výrobců čipsetů pro telefony a tablety na světě – donutil nabídku přijmout, nebo o ní alespoň jednat.

Největší akvizice technologického sektoru

Pokud by zástupci Qualcommu na nabídku kývli, šlo by o dosud největší akvizici technologického sektoru. Zástupci firmy zatím potvrdili, že novou nabídku skutečně obdrželi, ale nebudou ji zatím komentovat.

Nejprve ji totiž musí projednat správní rada společně s finančními a právními poradci.

Qualcomm má tak nyní před sebou nelehký úkol. Buď totiž nabídku přijme, nebo bude pokračovat v akvizici menšího konkurenta NXP Semiconductors. Celý obchod má cenu 38 miliard dolarů (771 miliard korun), připomněla agentura Reuters.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám