Hlavní obsah

Cestovní kanceláře mohou žádat o záruku na pojištění proti úpadku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Cestovní kanceláře (CK) mohou od pondělních 8:00 žádat o státní záruku na pojištění proti úpadku. Žádosti přijímá Českomoravská záruční a rozvojová banka (ČMZRB) prostřednictvím on-line podatelny. K žádosti je nutné přiložit kopii smlouvy o pojištění záruky pro případ úpadku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Zájemcům o program COVID Záruka CK banka doporučuje záležitost nejprve projednat se svou pojišťovnou a zjistit, co daná pojistná smlouva umožňuje. Žádosti bude ČMZRB přijímat do konce roku.

Stát prostřednictvím ČMZRB poskytne záruku až do výše 75 procent požadované spoluúčasti CK do limitu 30 procent z pojistného plnění, maximálně však čtyři miliony korun. Podpora se může vztahovat k jedné pojistné smlouvě uzavřené na rok. Pojistná doba musí být zahájena mezi loňským 1. říjnem a letošním 31. prosincem.

Podnikatelé v cestovním ruchu jsou pohřbeni, burcuje předseda unie

Ekonomika

Za poskytnutí záruky bude ČMZRB příjemci účtovat jedno procento z výše záruky, další případné poplatky bude počítat podle svého ceníku. Podpora nebude poskytnuta žadatelům, kteří prokazatelně porušili vládní nařízení.

Na program COVID Záruka CK se vztahuje tzv. dočasný rámec Evropské komise, tedy maximální suma, kterou může jeden žadatel získat z veřejné podpory. Limit je 1,8 milionu eur (asi 47,1 mil. Kč).

Reklama

Výběr článků

Načítám