Hlavní obsah

Zklamaní čeští komunisté: Putin se snížil na úroveň NATO

Podle europoslankyně a šéfky KSČM Kateřiny Konečné projevovala Ukrajina „neskutečné fašizoidní tendence“. Avšak tím, jak ruský prezident Vladimír Putin zareagoval, se podle ní „snížil“ na úroveň USA a NATO. Ve čtvrtek to uvedla v reakci na ruskou invazi na Ukrajinu.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Nově zvolená předsedkyně komunistické strany Kateřina Konečná

Článek

„Ukrajina skutečně projevovala neskutečné fašizoidní tendence, ale tím jak na ně Putin zareagoval se snížil na úroveň USA a NATO, které podobným způsobem ospravedlňovaly bombardování Srbska,“ napsala na Facebook Konečná.

Zdůraznila přitom, že je proti řešení ukrajinského konfliktu zbraněmi. „Stejně tak, jako jsem jej odsuzovala v Afghánistánu, Iráku, Sýrii, Libyi i Jugoslávii! Ne, na rozdíl od ostatních nemám dvojí metr. Na válku na Ukrajině bohužel doplatí i občané Evropy,“ doplnila komunistka.

ON-LINE: Válka na Ukrajině

Zahraniční

Ruská armáda ve čtvrtek ráno zahájila letecký i pozemní útok na sousední Ukrajinu. Ruský prezident Vladimir Putin v televizním vystoupení oznámil, že dal svolení ke speciální vojenské operaci na ukrajinském Donbasu, poté svědci z řady měst po celé Ukrajině začali hlásit silné výbuchy nebo zvuky znějící jako dělostřelecká palba.

Výběr článků

Načítám