Hlavní obsah

Žáci závěrečných ročníků středních škol budou moci chodit na konzultace

– Praha • Aktualizováno

Na dobrovolné skupinové konzultace budou moci od 19. dubna docházet žáci posledních ročníků středních škol a žáci SŠ, kterým hrozí, že v tomto roce propadnou. Na Twitteru to uvedl ministr školství Robert Plaga (za ANO).

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr školství Robert Plaga

Článek

„Žáci závěrečných ročníků středních škol a žáci SŠ ohrožení školním neúspěchem budou moci od 19. dubna docházet na dobrovolné skupinové konzultace,” napsal Plaga na sociální síť.

Konzultace budou moci probíhat v maximálně šestičlenných skupinách.

Po jednání kabinetu ministr zdravotnictví Petr Areneberger doplnil, že praktická výuka na středních a vyšších odborných školách, konzervatořích a v posledních ročnících vysokých škol se příští pondělí neobnoví, jak vláda původně plánovala. Bude to až téma na některém z dalších jednání vlády.

Mezioborová skupina pro epidemické situace (MeSES) už dříve uvedla, že obnovení výuky na středních a vyšších odborných školách, konzervatořích a v posledních ročnících vysokých škol by se mělo odložit nejméně na 26. dubna, až se případně projeví aktuální zmírnění opatření.

Školy řeší stížnosti rodičů. Vadí jim roušky i tyčinky

Domácí

Do škol se pak poprvé od března vrátili v pondělí 12. dubna studenti prvního stupně základních škol, ve výuce se třídy střídají po týdnech.

Žáci také musí mít při vyučování roušky, testováni jsou neinvazivními testy dvakrát týdně, tedy v pondělí a ve čtvrtek. Do školek se pak od pondělí také vrátili předškoláci.

Reklama

Výběr článků

Načítám