Hlavní obsah

Tisková konference po jednání vlády o povinném home office

Praha

Vláda premiéra Andreje Babiše (ANO) jedná o zavedení povinného testování pro státní zaměstnance či o povinné práci z domova pro administrativu. Ministerstvo zdravotnictví předložilo na schůzi také nařízení o pracovní povinnosti pro studenty některých středních a vysokých škol. Novinky jednání nabídnou živě.

TK po jednání vlády 5.3.2021 Video: ČTK

 
Článek

Povinné testování pro státní zaměstnance má začít od středy 10. března.

Blatný chystá pracovní povinnost i pro středoškoláky

Domácí

Tématem jednání je i zavedení pracovní povinnosti pro studenty středních a vysokých škol. „Po dohodě s vedením vysokých škol a ministrem školství připravujeme pracovní povinnost pro studenty. Snažíme se to dělat citlivě. Vyhnout se tomu nejde ani u studentů středních a vysokých škol v příslušných oborech,“ avizoval ve čtvrtek ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO).

Vláda jedná i o povinné práci na dálku v administrativních pozicích poté, co před týdnem k využívání home office důrazně vyzvala. Například v administrativních provozech by se podle kabinetu měly vyskytovat jen osoby bezpodmínečně nutné k ochraně majetku a základních funkcí.

Novou hlavní hygieničkou bude Svrčinová

Domácí

Ministři se pak mohou zabývat i odvoláním hlavní hygieničky Jarmily Rážové. Podle premiéra Babiše ji v polovině března vystřídá ředitelka moravskoslezské krajské hygienické stanice Pavla Svrčinová. Babiš o víkendu vyjádřil nespokojenost s prací některých vysokých úředníků ministerstva zdravotnictví v době sílící epidemie koronaviru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám