Hlavní obsah

Tisková konference po jednání vlády

Praha

Kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) v pondělí jednal o odkladu daňových přiznání či prominutí DPH na respirátory. Tématem schůze byly i odměny pro zdravotníky. Brífink po jednání je naplánovaný na 17. hodinu, Novinky ho nabídnou živě.

TK po jednání vlády 08.3.2021 Video: ČTK

 
Článek

Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) na vládu předložila dvě daňové úpravy. Resort plánuje o měsíc prodloužit termín pro podání daňového přiznání. V papírové podobě ho tak bude možné podat do 3. května, v elektronické verzi až do 1. června. Prodloužení lhůty vláda schválila.

Zdravotníci dostanou odměny 75 000 korun

Domácí

Další prodloužení ministerstvo chystá i v případě nulové sazby DPH na respirátory třídy FFP2, případně vyšší nebo srovnatelné úrovně. Opatření, kterým chce kabinet podpořit snížení cen ochranných pomůcek, by mělo trvat další dva měsíce, tedy až do 3. června. I toto opatřenmí kabinetem prošlo.

Vláda prodloužila termín pro podání daňových přiznání

Domácí

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) zase předložil návrh na vyplacení odměn pro zdravotníky v nemocnicích, které jim ministerstvo přislíbilo za jejich pracovní nasazení. Peníze by měli dostat v květnové výplatě. Loni zdravotníci v nemocnicích obdrželi za jarní měsíce navíc 75 tisíc korun hrubého.

Výběr článků

Načítám