Hlavní obsah

Vakcíny z Německa přijdou v úterý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vakcíny AstraZeneca, slíbené ze sousedního Německa pro koronavirem postižené okresy Karlovarského kraje na západě Čech, přijdou nakonec až v úterý. Původně se s nimi počítalo už v pondělí. Dostat by je měli k očkování mimo jiné i praktiční lékaři v regionu.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Vakcíny nepřijdou v pondělí, ale až v úterý. Nebude jich 15 tisíc, ale 16 800, protože stát ještě další vakcíny k dodávce přidal,“ uvedla v pondělí odpoledne mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková.

Díky darovaným saským vakcínám se zapojí do očkování i praktičtí lékaři

Koronavirus

„Každý okres kraje dostane po pěti tisících očkovacích dávkách plus k tomu 600 dávek od státu navíc, takže každý okres dostane 5 600 vakcín,“ pokračovala. Podle ní budou vakcíny určené hlavně k očkování pedagogů a ostatních státem vyčleněných skupin.

Každý praktický lékař, který se zapojí do očkování, by měl mít podle Pavlíkové připravenou skupinu stovky pacientů starších 70 let a pedagogů k očkování. „Což odpovídá jednomu balení očkovacích dávek,“ poznamenala mluvčí.

Už se na to nemůžou jen dívat. Bavorsko a Sasko nabízejí Česku testy, vakcíny i lůžka

Evropa

Premiér Andrej Babiš (ANO) dodávku očkovacích látek od Saska oznámil v neděli na Primě. Uvedl, že okresy Cheb, Sokolov a Karlovy Vary dostanou z německé země 15 tisíc dávek vakcíny od firmy AstraZeneca.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám