Hlavní obsah

V pardubické věznici se rozšířil koronavirus

Novinky, jas
Aktualizováno

V pardubické věznici se rozšířila nákaza koronavirem. Mezi vězni i zaměstnanci je podle informací České televize 170 nemocných. Vězeňská služba tvrdí, že má situaci pod kontrolou.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí Vězeňské služby ČR (VS) Petra Kučerová odmítla s ohledem na bezpečnostní rizika situaci v konkrétním zařízení komentovat. Pouze uvedla, že z 19 300 vězněných osob se momentálně s nákazou potýká 464 lidí.

K situaci v pardubické věznici řekla, že je pod kontrolou. Jedinou změnou podle ní je, že civilní zaměstnanci nyní vypomáhají při některých činnostech, které běžně řeší pracovníci VS. „Není to tak, že by prováděli dozor,” zdůraznila Kučerová.

Kdo, kde a čím se v ČR očkuje. Ministerstvo zveřejnilo data

Domácí

Již na počátku epidemie podle ní přijala VS množství opatření, tudíž není problém nakažené vězně izolovat. V případě závažnějšího průběhu, případně dalších rizikových faktorů mohou být hospitalizováni ve vězeňských nemocnicích v Praze či Brně, kde mají vyčleněná lůžka. V hlavním městě jsou z 39 obsazeny dvě, v Brně z 44 jedno.

V Pardubickém kraji je index rizika na úrovni 74 bodů, tedy těsně pod hranicí nejvyššího 5. stupně. Celorepublikově se index drží na hodnotě 68 bodů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám