Hlavní obsah

Umělce bez respirátorů při Českých lvech řeší policie

• Aktualizováno
Novinky, jas

Sobotní předávání Českých lvů bude mít možná pro některé ze zúčastněných dohru v přestupkovém řízení. Podle ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) se policie zabývá skupinkami nominovaných umělců, kteří před budovou Rudolfina postávali bez respirátorů.

Foto: Petra Hajská

Ceremoniál proběhl v pražském Rudolfinu.

Článek

Předávání výročních filmových cen proběhlo bez diváků pouze za účasti části nominovaných umělců a předávajících. Všichni účastníci povinně absolvovali PCR testy.

„Mně nepřísluší hodnotit, zda došlo k nějakému protiprávnímu jednání,” uvedl v pondělí Hamáček s tím, že mu pražská policie na dotaz sdělila, že záležitost „je předmětem prověřování”.

Informaci sdílel na Twitteru spolu s fotografiemi účastníků slavnostního ceremoniálu.

Kontroly dodržování opatření na pražském hlavním nádraží. Padly i několikatisícové pokuty

Domácí

Mluvčí pražské policie Jan Rybanský potvrdil, že jeho kolegové mají případ na stole.

„O situaci jsme se dozvěděli o tomto víkendu z médií, věc již prověřujeme a v případě zjištění podezření na nerespektování vládních nařízení toto oznámíme příslušnému správnímu orgánu. To je vše, co lze k dané věci uvést,” řekl v pondělí mluvčí.

Těžkooděnci zatarasili davu demonstrantů cestu. Protest v Praze skončil

Krimi

V neděli se v Praze konala demonstrace několika stovek lidí, během níž policie několik osob zajistila mimo jiné kvůli tomu, že si přes výzvy odmítli nasadit ochranu dýchacích cest ve formě roušky či respirátoru. Mezi zadrženými byl i nezařazený poslanec Lubomír Volný.

Reklama

Výběr článků

Načítám