Hlavní obsah

Udělali jsme to blbě. Havlíček si sype popel na hlavu kvůli komedii kolem závodních jídelen

– Praha

Ministr průmyslu a obchodu a dopravy Karel Havlíček (za ANO) v úterý přiznal, že uzavření závodních jídelen byl špatný krok, a omluvil se za něj. Podle Havlíčka ale nyní vláda opatření již upravila a celá záležitost je uzavřená.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Andrej Babiš a Karel Havlíček

Článek

„Omlouváme se všem, jsme v pandemické válce. Ne všechna rozhodnutí jsou správná. Toto rozhodnutí správné nebylo, udělali jsme to blbě. Dnes jsme to změnili a můžeme jet dál,” řekl v úterý ministr.

Jídelny zavřely zbytečně, vláda včerejší nařízení dnes po obědě zrušila

Domácí

Vláda totiž v pondělí večer rozhodla o uzavření závodních jídelen v soukromých firmách. Lidé si tak dnes museli jídlo z jídelny odnášet a zkonzumovat ho někde jinde.

Zákaz, který měl platit ze dne na den, se nesetkal s velkým pochopením. Vláda tak od rána čelila kritice ze všech stran. K ní se přidal například i šéf Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula.

Ale už dost! zuří Středula nad zákazem závodního stravování

Ekonomika

„Ale už dost! Nebylo by lepší se nejdříve poradit a až poté přijímat další opatření?“ napsal na Twitter.

Jeden člověk u stolu 

Vláda tak krátce po obědě opatření změnila. Závodní jídelny nezakázala, nařídila v nich ale přísný režim. „Jeden strávník u stolu, u dlouhého stolu rozestupy 2 metry nebo mechanické přepážky, které brání šíření kapének,” uvedl ministr Havlíček.

Další změna. Třítýdenní karanténa pro rodinu vydržela dva dny, vláda ji zase zrušila

Domácí

Sdružení pro zaměstnanecké stravování k tomu již v úterý uvedlo, že provozovatelé hromadných zaměstnaneckých stravovacích zařízení už loni přijali mnoho bezpečnostních a hygienických opatření proti šíření koronaviru. Plexiskla například instalovali u výdejové části, ale také u stolů. Omezili i počet míst k sezení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám