Hlavní obsah

Robert Šlachta představil svoje hnutí Přísaha

• Aktualizováno
Novinky, jam, jas

Někdejší dlouholetý ředitel policejního Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta představil své nové politické hnutí Přísaha, s nímž chce kandidovat již v říjnových sněmovních volbách.

Robert Šlachta zakládá politické hnutí PřísahaVideo: ČTK

 
Článek

Šlachta zdůraznil, že za ním nestojí žádný subjekt ani milionář a na

kampaň a ustavení hnutí si proto vzal půjčku.

Mezi podporovateli jsou mimo jiné Šlachtovi bývalí spolupracovníci z ÚOOZ. Jde o nejbližšího spolupracovníka Tomáše Sochra či šéfa někdejší ostravské expozitury ÚOOZ Jiřího Komárka. Šlachtovým kolegou v ÚOOZ byl i Jaroslav Pelc. Dalšími členy týmu jsou sociální pracovnice Jaroslava Pauchová a Eva Gajdošík, která bude mít pod patronací oblast podnikání.

Sběr podpisů pro připravované hnutí chce Šachta sbírat formou drive-in stánků. Formou drive-in budou vedeny i debaty. Podle Šlachty půjde o „autokina bez kina“, kdy budou lidé moci pokládat otázky on-line.

Potírání korupce

K programu Šlachta uvedl, že nechce zvyšovat daně ani věk odchodu do důchodu. Chce dostupnou zdravotní péči a důsledné řešení otázek migrace. Hodlá se zaměřit na ekonomickou trestnou činnost, obnovit specializované policejní útvary a zavést specializované soudy.

Podle Šlachty má hnutí obsazeno 95 procent krajů. O podobě kandidátek nyní nechce spekulovat. Neodpověděl ani na otázku, kde bude kandidovat on sám.

Nechtěl spekulovat ani o koaličním potenciálu jednotlivých stran. „Alfou a omegou” je podle něj „přísný protikorupční program”.

Foto: Novinky

Robert Šlachta zakládá hnutí Přísaha

Šlachta se rozhodl založit nové politické hnutí poté, co po třiceti letech odešel od policie, kde mimo jiné roky vedl protimafiánský útvar, odkud v roce 2016 kvůli nesouhlasu s chystanou reorganizací policie odešel. V posledních letech zastával funkci zástupce ředitele pro sekci pátrání u Celní správy. O svém působení ve službách státu vydal loni knihu nazvanou Třicet let pod přísahou.

Šlachta jde do politiky. Povede vlastní hnutí

Domácí

Doposud nebylo jasné ani to, na jaké voliče, a s jakým programem, se chce Šlachtovo hnutí zaměřit. Pod pokličkou Šlachta držel i další jména, která se společně s ním objeví na kandidátce do letošních sněmovních voleb. Někdejší policista by měl být jedničkou kandidátky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám