Hlavní obsah

Teplická oslava si vyžádala další hlavu

Účastník akce v hotelu Prince de Ligne Michal Kasal (Pro Zdraví a Sport Teplice) rezignoval na funkci člena zastupitelstva města Teplice. Byl popřát svému spolužákovi Petru Bendovi k narozeninám. Vyjádření zaslal Kasal ČTK. O účasti Kasala na oslavě v Bendově hotelu ve středu informoval Radiožurnál. Případem se zabývá policie.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Místem setkání byl hotel Prince de Ligne na Zámeckém náměstí nedaleko centra Teplic.

Článek

„Chápu a respektuji, že na kohokoliv ve veřejné funkci je pohlíženo jiným měřítkem, proto jsem dnes rezignoval na funkci člena zastupitelstva města Teplice. Tím zároveň končí i moje členství ve finančním výboru. Jinou veřejnou funkci nezastávám,” uvedl Kasal, který byl předsedou finančního výboru.

S Petrem Bendou se Kasal podle svého vyjádření zná 40 let. „Kamarádi jsme od páté třídy základní školy. Minulý týden jsem mu k jeho 50. narozeninám byl skutečně popřát,” uvedl s tím, že detaily nechce řešit veřejně.

Porušili, co mohli. Noční mejdan v Teplicích: V hlavních rolích Hnilička, Šlégr, Paroubek, Benda

Domácí

Sobotní oslavy se účastnil mimo jiné liberecký krajský policejní ředitel Vladislav Husák, kterého kvůli tomu policejní prezident Jan Švejdar odvolává z funkce. Další z účastníků akce, šéf Národní sportovní agentury Milan Hnilička (za ANO) v úterý složil poslanecký mandát, v čele úřadu rozdělujícího miliardy korun na sport ale zůstává. Oslavy se zúčastnil také například bývalý premiér ČSSD Jiří Paroubek.

Policie případ prověřuje, pokud zjistí porušení vládních nařízení, předá věc k dořešení správním orgánům. Teplický magistrát zatím podle zjištění ČTK věc od policie neobdržel.

Husáka přesunou na „trestnou lavici“, útvar vzdělávání

Domácí

V Česku nyní musejí být kvůli epidemii koronaviru zavřené vnitřní prostory restaurací. Zavřena musejí být také ubytovací zařízení, výjimka platí pro pracovní cesty. V hotelu někteří účastníci oslavy včetně Husáka přespali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám