Hlavní obsah

Tachov předčí počtem nakažených již uzavřené okresy. Další stoupají

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvyšší počty nakažených nejsou podle dat ministerstva zdravotnictví v trojici uzavřených okresů Cheb, Trutnov a Sokolov, ale na Tachovsku. Na 100 000 obyvatel tam za poslední dva týdny připadalo 2645 potvrzených případů.

Článek

Uzávěra trojice okresů zastavila dramatické nárůsty nových případů. I přes stagnaci však čísla za uplynulé dva týdny ukazují, že se tam počty nakažených drží v přepočtu na 100 000 obyvatel nad dvěma tisíci.

Nejhůře je na tom v tomto ohledu Sokolov (2558), před Trutnovem (2391) a Aší (2182).

Čísla ukazují, že další regiony jsou na tom podobně i hůře. Vedle již zmíněného Sokolova mají v posledních 14 dnech značný počet nakažených na 100 000 obyvatel rovněž Náchod (2251) a Hradec Králové (2027).

Zejména na Sokolovsku, Chebsku a Tachovsku je situace o to vážnější, že se tam nákaza výrazně rozšířila i mezi seniory nad 65 let.

Jak Brigita změnila koronavirovou mapu Česka

Domácí

Vysoké počty nových případů souvisí s rozšířením britské mutace koronaviru, pro níž se vžilo označení Brigita. Ta podle slov hlavní hygieničky Jarmily Rážové v Čechách dominuje, díky své vyšší nakažlivosti.

Ve východní polovině republiky, na Moravě a ve Slezsku je nyní situace s šířením nákazy klidnější. V nejméně zasažených okresech evidují v posledních 14 dnech na 100 000 obyvatel mezi čtyřmi a pěti stovkami potvrzených případů.

Vůbec nejlepší je z tohoto pohledu situace ve Vsetíně, kde na 100 000 obyvatel připadá za dva týdny 442 nakažených. Relativně dobrá je i situace ve Zlíně (514), v Ostravě (542) a Uherském Hradišti (549).

Vesměs jde o regiony, které koronavirus silně zasáhl během podzimní vlny epidemie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám