Hlavní obsah

Poslanec KSČM Dolejš je s covidem v nemocnici

Aktualizováno

Poslanec KSČM Jiří Dolejš byl hospitalizován s dýchacími problémy. Oznámil to na svém Facebooku. V zdravotnickém zařízení podstoupil i test na covid-19, který byl pozitivní.

Foto: Archiv Jiřího Dolejše

Poslanec Jiří Dolejš

Článek

„Kdo vydrží do očkování, bude to mít za sebou. Mne to po roce přeci jen chytlo,” uvedl Dolejš.

„S dýchacími problémy jsem šel na testy a nic. Ale plíce už byly chycené. Takže ležím s kyslíkem a bojuju,“ uvedl na sociální síti, kde zveřejnil také snímky z nemocnice.

Že je za jeho problémy covid, potvrdila Novinkám vedoucího tiskového oddělení KSČM Helena Grofová. Nákazu potvrdil následný test. „Je pozitivní na covid,“ uvedla.

Václav Klaus má covid

Domácí

A i přesto, že Dolejš byl ve Sněmovně ještě minulý týden, v rámci poslaneckého klubu komunisté podle Grofové žádné další opatření nechystají.

„Byl ještě úplně zdráv. Pokud by byl minulý týden infekční a někoho nakazil, tak dnes už je to minimálně sedm osm dnů. To už by se dávno projevilo,“ poznamenala Grofová.

Pod facebookovým příspěvkem Dolejšovi lidé, včetně jeho kolegů z dolní komory, vyjadřují podporu a přejí brzké uzdravení.

Mezi nimi i sociální demokrat Jan Birke, který se nedávno po hospitalizaci s covidem také vyléčil. „Jirko, vím co to je. Musíš bojovat!,“ napsal Dolejšovi.

Blatný: Pacienti se do jiných zemí zatím neposílají

Domácí

Pozitivní PCR test na covid-19 měl tento týden i další poslanec a plzeňský primátor Martin Baxa (ODS). Ten má však pouze mírné příznaky, a pokud se jeho zdravotní stav nezhorší, bude nadále vykonávat své povinnosti z domova v on-line režimu. V izolaci podle nových pravidel zůstane do 15. března.

Reklama

Výběr článků

Načítám