Hlavní obsah

Obchody v neděli zavřou, ostatní dny budou otevřené jen do osmi

Novinky, Klára Beranová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Obchody budou muset mít v neděli zavřeno, v ostatní dny budou moci být otevřené pouze od 5:00 do 20:00. Nový zákaz se nevztahuje na čerpací stanice, lékárny nebo prodejny v místech zvýšené koncentrace cestujících, jako jsou letiště, železniční stanice nebo autobusová nádraží. Na tiskové konferenci po pondělním jednání vlády to řekl vicepremiér Karel Havlíček (za ANO).

Ministr Havlíček o maloobchodním prodejiVideo: ČTK

 
Článek

„Zakazuje se maloobchodní prodej v provozovnách v neděli po celý den, v pondělí až sobotu pak od 8 hodin večer do 5 hodin do ráno,” sdělil Havlíček.

Opatření se netýká čerpacích stanic, lékáren nebo prodejen v místech zvýšené koncentrace cestujících, jako jsou letiště nebo nádraží.

Nová tvrdší opatření: Zákaz nočního vycházení, denní pravidla se zatím nemění

Koronavirus

Nevztahuje se to také na restaurace. „Ty budou moci připravovat pokrmy, které je možné si vyzvedávat,” sdělil po jednání vlády ministr.

Přehledně: Jaká zpřísňující opatření platí od středy

Domácí

Ke zpřísnění opatření došlo kvůli zhoršující se epidemiologické situaci v Česku. Počty nově nakažených narůstají po tisícovkách, a hrozí tak kolaps nemocniční péče.

Maloobchodní prodej i služby v provozovnách vláda omezila od středy 28. října zatím do 3. listopadu, dokdy je aktuálně platný nouzový stav. Kabinet ale podle vyjádření některých ministrů pravděpodobně požádá Sněmovnu o jeho prodloužení, jednat o tom bude v úterý.

Reklama

Výběr článků

Načítám